Традиционната кампания за пролетно почистване на Столичната община ще започне на 26

...
Традиционната кампания за пролетно почистване на Столичната община ще започне на 26
Коментари Харесай

Стартира кампанията за пролетно почистване на София

Традиционната акция за пролетно разчистване на Столичната община ще стартира на 26 март ище продължи до 28 април под мотото " Заедно за почистим София пролетно! ", оповестиха от пресцентъра на Общината.

Начало на акцията ще дадат децата от 74 СУ " Гоце Делчев " и техните родители в район " Връбница "  от 11.00 ч. в понеделник с фолклорна стратегия и действия по разчистване, засаждане на дървета, растителност, възстановяване и боядисване на пейките за отдих в учебния двор.

Тази година кампанията ще протече на две стадия. През първия  " Заедно да почистим, поддържаме и пазим своя квартал "  от 26 март до 15 април ще бъдат почистени прилежащите територии към жилищни здания и еднофамилни къщи, дворове, паркинги, държавни и общински институции, паркове, детски и спортни площадки, градинки, междублокови пространства, затревяване на свободни общински площи и други, засаждане на растителност.

През втория етап  " За по-чиста и зелена София "  от 16 до 28 април ще се изпълнят дейности по озеленяване на учебни дворове, детски заведения, територии към монументи, затревяване на свободни общински места, засаждане на дървета, нискостеблени шубраци и цветя в градинки и паркове, възобновяване на пейки и боядисване на същите; разчистване на ел. табла от пропагандни материали, изобразяване от спонсори.

Ще бъдат почистени територии към манастири, крайградски места и зони за отдих, затревяване на свободни площи, засаждане на дървета, нискостеблена растителност, цветя.

За акцията по пролетното разчистване ще бъдат обезпечени 50 000 броя чували и 20 000 броя ръкавици. Изпратени са предложения до строителни и транспортни компании за включване в акцията с транспортна и товарачна техника, която ще бъде ориентирана към районните администрации за разчистване на нерегламентираните сметища, оповестиха от Общината.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР